Hermione Granger

Emma mindössze 9 éves volt, amikor megkapta a számára világsikert hozó Hermione Granger szerepét. A kis boszorkányt  játszva nőtt fel, és lopta be magát a szívünkbe. Nézzünk hát néhány információt Hermione karakteréről, aki megváltoztatta kedvencünk életét.

Hermione Jane Granger 1979. szeptember 19.-én született, egy mugli házaspár gyermekeként. Szülei közönséges fogorvosok, akik addig mit sem sejtettek a mágikus világ létezéséről, amíg megnem kapta lányuk a roxforti levelét. Hermione nagyon boldog volt, mikor felvételt nyert a Roxfort Boszorkány-és Varázslőképző Szakiskolába, rögtön el is olvasott minden kötelező, és nem kötelező olvasmányt az iskoláról. Az iskolai házak közül a Griffendél-házba sorolta be a Teszlek Süveg, de gondolkodott a Hollóháton is, ahová az éles eszű kis diákok kerültek be. Ám Hermione nem csak éles eszű, de mindemellett bátor is, melyről roxforti évei során számtalaszon tanúbizonyságot tett. Tanulmányai alatt, mindig is éltanuló volt, 5. évfolyamos korában pedig prefektus is lett. Harmadéves korában annyi új tantárgyat vett fel, hogy az iskola megigényelte számára az Időnyerőt, melyet csak az kaphat meg, akiben feltétel nélkül megbíznak a tanárok. Minden tantárgyból kiváló, egyedül a Sötét Varázslatok kivédése az, ami néha kifogott rajta.

Hermione a kezdetekben egy arrogáns, okoskodó, szabály imádó lánynak tűnhet az olvasó szemében, ám ahogy telik az idő, kiderül, hogy valójában kedves, anyáskodó típus, aki mindent megtesz a barátaiért, így egy igazán szerethető karaktert kapunk. Hermione két legjobb barátja Harry Potter és Ron Weasley, akihez a későbbiek során gyengédebb szálak is fűzik. Számtalan kalandon megy át barátaival, és sok esetben az ő eszének köszönhető, hogy túlélik ezeket. Harry utolsó nagy útjára is elkíséri a fiút, így az utolsó iskolai évét később fejezi be, miután legyőzik a sötét mágust, Voldemortot. Később a Mágiaügyi Minisztériumban fog dolgozni.

A könyvben Hermione testesíti meg a logikát és a józan észt. Mindig is kiállt az igazáért és másokért, erre a legjobb példa, mikor a manók jogaiért küzdött. 

Az utolsó könyvből megtudhatjuk, hogy Hermione később Ron felesége lesz, akivel szintén az utolsó kötetben találnak igazán egymásra. Két gyermekük születik, Rose és Hugo.

ÉRDEKESSÉGEK:

  • Hermione családneve eredetileg Puckle lett volna
  • Rowling állítása szerint, Hermione az ő gyermekkori mása, mivel ő is sokat tanult
  • Hermione neve, furcsasága miatt, kissé gúnyos az angliai orvosok számára, akik eléggé szokatlan neveket adnak az újszülötteknek
  • Maga a Hermione név a görög mitológiából származik, Hermész női megfelelője. Hermione egyébként Heléna és Meneláosz spártai uralkodók lánya volt
  • Lett volna egy húga, de Rowling később elvetette ezt az ötletet
  • Patrónusa, vidra
  • A legjobban attól félt, hogy megbukik egy vizsgán, így mikor a mumus McGalagony képében jelent meg neki, azt mondva, hogy az összes vizsgáján megbukott, halálra rémült
  • Van egy macskája, Csámpás, aki nem közönséges macska. Egyébként Hermione kedvenc állata is a cica
  • Varázspálcájában sárkány szívizomhúr van, és szőlőfából készült
  • Viktor Krum és közte volt egy apró szerelmi szál a történetben
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.